Újrahasznosított szobor referenciák

 

 

Az utolsó falat 

 

Épült: 2018. Május 20.

 

A középpontban lévő öreg fa egyik oldala az Élet, amit az állatok, gyümölcsök egyvelege ad át a szemlélőnek, a másik az ezt veszélyeztető mai problémák, úgy mint a technika felgyorsulása, a szennyezés, a kihalt fajok.

A földön játékállatok közelednek a hegyekből, folyó mellett, míg a másik oldalon fém póklábakon másznak a kommunikációs eszközök és – mint a levéltetvek – másznak fel a törzsön.

A fa tövében pénzt majszolgató öltönyös úriember már csak hab a tortán.

 

 

 

További információk

 

 

Csupakuka

 

Épült: 2018. Március 23.

 

Az alkotás a szemetet, mint az emberiség saját “alkotását” a biodiverzitás szörnyszülöttjeként szimbolizálja, amely az alkotóját is felfalja!

Mint szobor, szimbolikus jelentősége és figyelemfelkeltő szerepe mellett aktuális-funkcióval is bír.

A kizárólag újrahasznosított (gyorskötöző anyag kivételével) anyagokból épített alkotás “petpalackfaló csupakuka”-ként fog funkcionálni a cigándi szabadidő központ előtt.

 

 

 

További információk

 

 

Heineken amazon

 

Épült: 2018. Április 20.

 

A szobor az erdőt védelmező amazont formálja meg, ki karddal az oldalán óvja a természetet, fákat, élőlényeket, s mindent mi ennek a részét képzi.

Az installációt a Heineken Hungária részére építette csapatunk, hogy a cég ezzel is reklámozhassa mennyire fontos is nekik a környezetvédelem és a környezettudatos termelés.

 

 

 

További információk

 

 

Nem? Ez is…

 

Épült: 2017. Május 10.

 

Szobrunkat a Húsvét-szigeteki rejtély és a mai világ helyzete, iránya ihlette és az ezekkel kapcsolatos párhuzam. A szigetekről a mai napig nem tudni sokat, viszont az bizonyos, hogy egy fejlett civilizáció maradványait találjuk ott.

A túlnépesedés, a természeti erőforrások kimerítése, pl. a sziget teljes faállományának kiirtása biztosan szerepet jászott a katasztrofában.

Az alkotásunkban egy Húsvét-szigeteki  kőszobor hányja ki a mai kor szemetét, amiből egy „fejlett civilizáció” – több kisebb-nagyobb felhőkarcoló – nő ki.

 

 

 

Így épült

 

 

A védelmező kéz

 

Épült: 2018. Június 3.

 

A kéz, mely vigyázva tartja a természet fogalmát megtestesítő fát. Óvja és védelmezi azt, ezzel is rámutatva arra a problémára, hogy társadalmunk mennyire semmibe veszi a természetvédelem fontosságát.

A szobor a Természettudományi Múzeum udvarában készült a Múzeumnak.

 

 

 

 

ChatClick here to chat!+