Őszi levél

Kedves rajongóink, követőink, érdeklődő olvasóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket következő programjainkról.

Kezdetnek gyors összefoglalóként vegyük át a nyár eseményeit. A hatalmas szemét-szobrunk járt a Gödöllői Kastély előkertjében, részt vett a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretein belül megrendezésre került TrashArt megmérettetésen, és különdíjként bezsebelte a filmeseket, akik dokumentálni fogják az „AztaKeservit” mozgalmat, mint jelenséget. Szemetet szedtünk, eveztünk és túléltük az ötödik Tiszai PET Kupát, ahol, ha győzelmet nem is, de diadalt arattunk, hírnevet öregbítettünk, jeleket hagytunk. Hazatérve kapcsolatokat építettünk, bővítésbe kezdtünk. A Polgármesteri Hivatal felajánlotta a zöld zátony közelében lévő mezőt és a hozzá tartozó épületet birtokba vételre, haszonbérlet gyanánt. Itt meg is kezdődtek a munkálatok, tereprendezés, gaztalanítás, takarítás. És már be is köszönt az ősz.

A filmesek türelmetlenül toporognak, mikor forgathatnak nálunk, küldözgetik a forgatókönyv-tervezetet, lássuk, nem viccelnek. Közben a Szüreti Fesztiválra ajándékba kaptunk egy igazán különleges helyszínt, a Szerb ortodox templomot, a központban. Terület bejárása és némi ötletelés után összeállítottunk pár programot, így kiállítást szervezünk a helyi alkotóknak, PET Kupa élményvetítést tartunk ahol premierként vetítjük a túlélő túra vad pillanatait, arcfestés és játszótér várja a kicsiket, főzés az éheseket, hulladékgazdálkodással kapcsolatos előadások a tudásra szomjazókat. Valójában, mindenkit várunk szeretettel!

Eztán Balatonföldvárra látogatunk, segítünk a helyi erőknek, a Viharsarok Vitorlás Központ barátságos matrózainak terepet felderíteni és szemétszedést szervezni. Önkénteseket várunk erre az akcióra, több szem többet lát alapon, parádés vendéglátással a lelkes munkájukért szeptember 30-án.

A távolabbi tervek között szerepel egy októberi szemétszüret a szigetben, melynek szervezése még folyamatban, további részleteket a megvalósulás felé haladva közlünk. A türelmet és megértést köszönjük! Aztakeservit!

Molnár Kristóf / Dunaföldvár, 2017. szeptember 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

ChatClick here to chat!+