8 – Szemét eset

Megtámadták a szeméthalmot! Hét zsákkal gyarapították a megmaradt néhányat.

Ismeretlenek

Egy váratlan pillanatban meglepve a Gumimajmot, hét háztartási és fertőző hulladékkal teletömött kukás zsákot helyeztek a megmaradt, ott árválkodó néhány mellé. Azt hihették, nem figyelünk, vagy nem fog feltűnni a többi mellett, ám tévednek, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy az általunk gyűjtött szemét többnyire műanyag palack, kisebb részben egyéb, az ártérben fellelt hungarocell, üveg, vagy alumínium doboz. Nem pedig havi számlaértesítő és vegyesen ételmaradék meg használt pelenka.

Véleményem szerint itt az a tévedés áll fenn részükről, hogy ott szemétlerakó létesült a parkoló mellett, szemben a csónakházzal. Tény, hogy ezt tábla sem nem tiltotta, sem meg nem erősítette, csak három hétig hevertek halomban a Szemét Szüret által összeszedett, újrahasznosításra váró napon kiszáradt, vízben poshadt, megtaposott műanyag palackokkal jóllakott zsákok. Ha rajtunk múlott volna, tudnánk hova vinni, és lenne mivel, nem maradtak volna ott.

Nagyon kérünk mindenkit, ne szemeteljenek! Tudakolózzunk a szemétlerakásról, ha nem jár felénk a kukásautó. Különben is, hogy gyűjtöttek ennyi mindent össze? Ezt lehet, hogy direkt mind a mi tiszteletünkre? Nagyon nem akarom őket bántani, úgy érzem, volt bennük jó szándék, hogy mégsem az erdő mélyére dobálták el ezt mind.

 

Molnár Kristóf  Dunaföldvár, 2015. november 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

ChatClick here to chat!+